SHM-Machinery

Menu

Machines

 

>

Culti-R Diepwoeler

De Culti-R, een exclusieve diepwoeler ontworpen door wijlen Jozef Goossens, vertegenwoordigt het vlaggenschip van vakmanschap van SHM Machinery, ondersteund door het expertisecentrum 'atelier Goossens Tournai'. Deze machine overtreft aanzienlijk zijn concurrenten in kwaliteit, dankzij jarenlange ervaring en zorgvuldig vakmanschap in constructiewerk.

Met een doordachte, beschermde vormgeving minimaliseert de Culti-R wrijving, waardoor het benodigde trekvermogen aanzienlijk wordt verminderd. Dit leidt tot een lager brandstofverbruik en maakt de machine geschikt voor tractoren met minder vermogen. De bewuste keuze van hoogwaardige staalsoorten verlengt aanzienlijk de levensduur van deze machines, wat resulteert in een aanzienlijke inruilwaarde.

Wij produceren al onze machines intern, bewust vermijdend om te kiezen voor massaproductie, omdat we streven naar sterke en duurzame producten. Het vervaardigen van een stevige constructie met professioneel laswerk vergt tijd, waardoor we slechts een beperkt aantal machines per jaar kunnen leveren. Desondanks garanderen we onze klanten blijvende ondersteuning en service na verkoop voor dit met de hand vervaardigde product.

Onze voorraad originele onderdelen staat altijd paraat voor levering en installatie. De Culti-R is geschikt voor zowel natte als droge terreinen, voorkomt bodemverdichting en beschermt de vruchtbare teeltlaag. Deze uiterst sterke en slijtvaste constructie past zich aan verschillende grondsoorten aan en minimaliseert stress voor gewassen, of het nu om droogte of wateroverlast gaat. De afstand tussen de tanden van de "CULTI" is aanpasbaar en elke tand is voorzien van een speciale veiligheidsmaatregel. Een tractor met 125 pk is voldoende om de machine te bedienen.

Al meer dan 30 jaar is de Culti-R een van Belgiës meest geliefde diepwoelers. In een tijd waarin moderne machinerie de bodem verdicht en een negatieve invloed heeft op gewassen, is de rol van de Culti-R cruciaal. Deze machine verbetert aantoonbaar de kwaliteit van de grond, voorkomt problemen als droogtestress of wateroverlast door versmeerde lagen en bevordert een gelijkmatige bodemstructuur.

De specifieke vorm van de tanden minimaliseert de benodigde trekkracht en voorkomt obstakels door een beveiligingssysteem met breekbouten. De machine bevordert niet alleen een goede werking, maar heeft ook een positief effect op het brandstofverbruik door zijn speciale instelhoek en minimale wrijving met de bodem.

De opbreekbeitels aan de woelpoten werken over de volle breedte van 10 cm zonder de teeltlaag te verstoren, waardoor de harde laag onder de teeltlaag wordt gebroken. Dit resulteert in minder erosie en een luchtigere bodemstructuur die de wortelgroei en vochtabsorptie van planten optimaliseert, zelfs bij extreme droogte.

Diepwoelen na het ploegen is een vaak gemaakte fout; de Culti-R maakt het mogelijk om deze bewerking als eerste stap na een natte winter uit te voeren, wat de basis legt voor verdere bewerkingen en het wegnemen van winternat uit het veld.

>

Culti-R Diepwoeler

Heeft u een vraag over dit product?


Culti-R video

Culti-R: On the field 1

Culti-R: On the field 2